WNS - en simpel netværksscanner og profil håndtering

Som almindelig opstart til denne guide, vil jeg betragte at man kender de normale begreber indenfor Linux, og har installeret en funktionsdygtig ArchLinux installation - elllers kan den ses her

Krav til installationen:

Da resten faktisk kommer hen af vejen, tager vi det derfor på den måde:

Feedback

Da jeg sstartede med Linux for 2år siden, anede jeg ikke de muligheder der var her - og kan til dd stadig blive overrasket over de mange utrolige ting som man kan udføre - Dette skriver jeg gerne selv om på min egen linuxside (Som er generelle ting hvad jeg syntes er spændene)

Hvis nogen skulle være i tvilv så er jeg meget interesseret i feddback af enhver art. Er der noget der er uklart, noget der mangler, sider jeg burde linke til, noget der er direkte forkert, døde links, manglende installationskilder eller andre kommentarer. Skriv til udbytossen@gmail.com


Lidt intro:

Efter at have været enormt heldig og have lavet en del arbejde for et firma, fik jeg en IBM X60 som løn for dette stykke arbejde. Og tja der må jeg sige at jeg måtte virkelig tage mig sammen for at lære diverse ting, netop fordi denne model er noget anderedes end alle andre IB.

Efter at have lavet en FTP-install af arch, ville jeg meget gerne have det trrådløse netværk til at fungere, men da det her skal bruge IPW3945 løb jeg ind i en masse problemer, og derefter kunne jeg på ingen måde få dette til at blive kombineret med et WEP-krypteret netværk. Derfor kom jeg i tanke om et script der i sin tid have hjulpet en kammerat og jeg med IPW2200 - Så dette må jo tjekkes og endte med også at kunne bruges her. Derfor besluttede jeg at lave en pakke til AUR omkring denne.

Til at få dette til at fungere skal man have wireless_tools installeret på sin Arch Linux

# pacman -Sy wireless_tools

Derefter skal vi ind i AUR på http://www.archlinux.org og søge efter pakken som hedder wns(Wireless Network Scanner. Man kan vælge på flere måder at hente denne ned - men den nemmeste er nok at hente det som en tar.gz og derefter pakke den ud.

# tar -xvzf wns-0.1-1.tar.gz

Man skal selvfølgig have installeret, derefter kan man gå direkte in i mappen og skrive følgende

# cd wns
# makepkg

Derefter bliver der lavet en pakke som man kan installere ved følgende kommando:

# pacman -A wns-0.1-1.tar.gz

Og nu er programmet så startet.

Brugen af programmet:

I bund og grund består dette kun af 2 filernemlig /etc/rc.d/wnsd og /usr/sbin/wns. I /usr/sbin/wns er der en linie hvor man lige skal definere hvilket netkort det er der er det trådløse, og herefter er progrmammet klar. For at finde sit trådløse kan man køre følgende kommando :

$ iwconfig

Her kan man så se hvilket netkort der er wireless extension i - og skrive dette i linien i /usr/sbin/wns

Her er man så klar til at bruge programmet - man kan starte det på 2 måder - enten tilføje dæmonen til /etc/rc.conf og lade det starte op under opstarten, eller i en konsol som root skrive

# wns start

Derefter er der følgende kommandoer som man kan bruge

# wns stop - Stopper programmet
# wns scan - Scanner efter trådløse netværk
# wns add - tilføjer en profil i /etc/network-profiles, som bliver brugt fremover under opstart
# wns try <profil/net navn> - Prøver at koble til det valgte netværk / bruger profil
# wns del <profilnavn> - Sletter den valgte profil

Dette program er testet fra min side under INTEL's netkort - således at det ihvertfald virker på IPW2100 - IPW2200 - IPW3945.

Men jeg hører meget gerne omkring forbedringer/ændringer og evt om det også virker på andre netkort/chipsets.

Kilder:

http://aur.archlinux.org/packages.php?do_Details=1&ID=7026

Hvis der skulle være kommentarer eller spørgsmål til dette indlæg - så hold jer ikke tilbage for at skrive til udbytossen@gmail.com

Denne artikel er skrevet af Per Jørgensen - Peque


Alt indhold er skrevet af Per Jørgensen

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!
arch linux inkscape Linux kernel

Creative Commons License
Dette værk er licensieret under en
Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.5 Danmark Licens.